<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7548722682910230031\x26blogName\x3dWhite+Daisy+\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://niniewhitedaisy.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://niniewhitedaisy.blogspot.com/\x26vt\x3d-7814846023261771208', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



monkey brothers
Monday, 8 September 2014, 11:18 - Permalink | 0 Blossom[s]




hey brothers. u guys are so so so so sooooo naughty. akak penat betul nak hadap perangai korang berdua ni hari2. cubalah jadi baik sikit. tak payah akak nak membebel terjerit2 rotan korang. 

aku memang kakak yang garang. seriously. outsiders nampak aku cam baik, pernah ada yang kata "aine lembut" hahaa u dont know me well bradah, i'm super duper fierce sister ! this is the part of me yang org lain x nampak. ianya jelas nyata kat rumah je. aku memang sorok perangai ni kat kawan2 hahaha idk why. maybe because takde pasal la aku nak buat garang dekat membe2. they're not my brothers. they are friends. 

tapi kes adik2 aku ni i should / i need / i MUST be fierce !! bukan aku seronok pun nak marah2 diorang hari2, just wanna some respects from them and want both of them to be a good person in future. well aku tak nak depa dua ni manja sangat as we see budak2 yg overly pampered ni dah besaq pijak kepala. no no no i dont want my brothers do dat to me or anybody older than them especially my parents !!! note this bradahh. kalau angpa buat, siap! aku sebat. 

bila aku renung2 kan balik, kalau aku di tempat diorang, mau tension aku hari2 kat rumah asek kena leter je dgn aku. semua benda x kena. semua benda aku nak bebel. haih. tapi korang terpaksa lah hadap. mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi. aku mewarisi perangai ibu lah yang kuat berleter. hihihi. hey sekiusmey, masa akak baya2 korang dulu lagi pedih siot telinga kena marah dgn ibu. laa nim ibu dah meningkat usia dah masuk zon 40-an, akak lah take over jawatan ibu sebagai nagger. ''nagger''?haha pon bolehh.

selalunya ibu memang suruh aku handle je this monkey brothers. "ain kau rotan budak2 ni" or "ain kau setel kan budak dua orang ni"  hah! u know how dat feel? like ur life is in my hand now. *evil laugh* aku selambe je capai rotan and dat time muka diorang mcm nampak malaikat maut depan mata. apa lagi "zaasssss" rasekan. degil sangat orang cakap. 

rotan ni takde lah hari2 kena, bila kesabaran aku atau kesabaran ibu bagai telur di hujung tanduk. adik2 aku ni bukan lah jahat ke degil tahap setan nya perangai. depa budak baik ja, cuma rajin bertekak dan pemalas. kuat melangsang tak kira waktu. tgh hari buta matahari terpacak tegak atas kepala pun gasak kayuh basikal. Ya Allah engkorang x sakit hati ke tengok ? kulit dah hitam berdengut tu jangan cakap la, balik sekolah terus keluar, malam2 boleh pulak pegi lepak minum kat warung belakang. amboi perangai tak serupa budak sekolah rendah. tak sedar diri betul. bawak basikal pulak tu mcm jalan tu ayah diorang yang punya. risau tau tak kereta motor lori keje hon2 kan depa. mau tak tekak aku memekik sampai jiran belakang pun dengar ==' serius dah serupa mak org.

another case, is about household. yah aku seorang kakak yg cerewet tahap gila babeng kind of person. sebab tu diorang asek kena marah je kat rumah. bukan apa, aku nak diorang ni disiplin, sistematik dan bersih. dats all. so every tiny things counts here okay. balik sekolah kasut/stokin mesti susun dkt rak. beg sekolah letak dalam bilik. lepas makan basuh pinggan/cawan. jangan minum air sejuk / air bikarbonat / air manis (too much). baca buku! (paling susah ni) . jangan bukak tibi kuat2. tutup air bilik air tu dah melimpah. mandi tu sabun badan, gosok gigi. jimat elektrik. jangan mengembo!! things like dat lah aku selalu membebel. banyak lagi tapi mls nak type. 

dah hampir 6 bulan aku stay kat rumah after tamat dip so semua ni aku kontrol. tapi penat lah hari2 cakap benda yang sama. diorang masih x boleh nak buat sendiri. mesti nak kena ingatkan. tapi what am proud of, they both respect me well. when i'm said 'No' means 'No'. walaupun hati bengkek je kan itu tak boleh ini tak boleh tapi diorang dengar cakap aku. pretty well. setakat ni gua berjaya buat diorang respek sama gua, Alhamdulillah. because the powers is in my hand. ayah pun menyebelahi aku. biasanya kalau aku marah diorang depan ayah, dan diorang melawan. then kau kena lah dengan ayah. heh. ayah pun memang take serious ttg respect diorang kat aku. kalau kakak marah tu sama lah mcm ayah/ibu marah. so, BETTER DONT. 

hah cerita berjela2 so ni nak bgtau nama adik azif & aziz a.k.a bobot & cebot. nama glamer diorang la of course. sape tak kenal kat taman ni. here some selfie photos of them. kuatkan semangat dulu sebelum tengok. 

ni gambar paling normal lah aku pilih ni. 
bobot & cebot
11thn & 7thn

tapi garang2 akak pun, akak sayang adik2 akak ni. marah tandanya sayang kan. semoga adik2 akak jadi insan berguna dan berjaya pd masa akan datang, anak2 yang soleh kepada ibu dan ayah. ameen.


NEWER POSTOLDER POST